MARKER Informatika Kft. -Szoftver termékek
Budapest, Rákóczi út 73.(bejárat a Berzsenyi utca felől) Telefon: 459-6070, Fax: 459-6071, e-mail: informatika@marker.hu
Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig, 9-17 óráig.

GWAVATulajdonságok

GWAVA – GroupWise-hoz tervezve
 

Adminisztráció

 Anti-Spam képességek

 Anti-Virus tulajdonságok

 

Adminisztráció

E-levél felügyelet
Igény esetén képes felügyelni a felhasználók postafiókját, és lehetővé tenni
a felhasználó tudta nélkül a levelezés auditálását, kényes tartalmak keresését.

Posta fiók vizsgálat
E-levél vírusok több különböző, külső-belső forrásból érkezhetnek. Csak a GWAVA bizosítja azt a lehetőséget, hogy megtisztítsa a postafiókot a megfertőzött tartalmú levelektől. A postafiók vizsgálat lehetővé teszi, hogy rendszer szintű átvizsgálással megtisztuljon a meglévő rendszer a meglévő vírusoktól, vagy valamely szempont szerint végigvizsgáljuk a postafiókokat speciális tartalom után kutatva.

Rendszergazda által kialakított üzenetek és feltételek
Minden figyelmeztető üzenet űrlapok segítségével készül
. Ezek az űrlapok egy különleges jelölő nyelv segítségével a legszélesebb körben módosíthatóak. Ez által magyar nyelvű, a rendszergazda által meghatározott feltételek esetén kibocsátott üzenetek alakíthatók ki.

Protected Memória támogatása
A
GWAVA Netware fürtözési környezetben is futtatható. Minden GWAVA program fut protected memróia területen is. Egy másik program, vagy a GWAVA lefagyása elszigetelve marad a saját memóriaterületén és nincs hatással a szerver futására.

Fürtözött NetWare környezet
GWAVA támogatja a Netware fürtözést. Ebben az esetben, ha valamelyik ág kiesik, a GWAVA gond nélkül tovább fut a Netware fürt egy másik ágára. Ez a környezet lehetővé teszi a 7x24 órás nagy megbízhatóságú rendszerek kialakítását.

Jelentés készítés és naplózás
Hány százaléka SPAM a beérkezett leveleknek?
Mennyi vírus fogott meg a rendszer? A GWAVA fejlett jelentés készítő és naplózó eszközei lehetőséget nyújtanak arra, hogy a rendszergazda mindig tudja, hogy mi történik a rendszerben. Testre szabható űrlapokból generált, valamint egyénileg elkészített, időzített e-levélben kézbesített jelentések készíthetőek. Az űrlapok a különböző események hatására CSV kompatibilis naplófájlokat állítanak elő. Más formátumok használata, pl. XML szintén lehetséges.

SQL adatbázis NetWare 4.2-6.5 és későbbi verziókhoz
A GWAVA támogatja az SQL adatbázis használatát, amely a Novell Netware 4.2 verziótól felfelé támogatott. Ez az adatállomány nyílt szabványokon alapul és számos üzleti alkalmazással kezelhető, mint pl. Crystal Reports és MS Office. Ez a megoldás biztosítja az üzenetek kezelésének stabilitását és hatékonyságát. SQL adatbázis nélkül számos rendszer hamar eléri a teljesítőképességének határait.

E-levél archiválás és helyreállítás
A GWAVA képes eltárolni a megadott jellemzőknek megfelelő (pl. feladó címe, a levélben előforduló szavak, kifejezések, a melléklet fajtája, stb.) leveleket. E képességének köszönhetően a GWAVA nélkülözhetetlen szerepet tölthet be azon szervezetek életében, amelyeknek jogi, vagy egyéb okokból biztosítani kell a levélforgalom archiválását. A levelek egy exportálható formátumban kerülnek letárolásra egy biztonságosan és hatékonyan kereshető adatbázisban. A levelek bármikor törölhetők, nyomtathatók, továbbíthatók.

Anti-Spam technológia

Smart Blocker™
A GWAVA által használt
Smart Blocker™ technológa lépést tart a spam küldők legújabb praktikáiva. Megtanulja azokat és saját tudásbázist épít fel. A beérkező leveleket analizálva a Smart Blocker™ képes a felhasználók egyedi igényeit felismerni megállapítani, hogy melyik levél hasznos és melyik SPAM. Ezen a módon  drasztikusan megnő a SPAM szűrés hatékonysága, mialatt a tévesen elfogott levelek aránya elenyészővé válik.
A
Smart Blocker™ technológia, ha példa állományokat kap, optimalizált pontrendszert alakít, amely maximalizálja SPAM felderítést. Ezen kívül a Smart Blocker™ lehetővé teszi új szabályok létrehozását, és javaslatot tesz a megfelelő pontszámra. Könnyen kideríthetjük, hogy egy új szabály hatékony, vagy esetleg téves találatokat eredményez.

Spam jelölés
Miután a
GWAVA bepontozta a beérkező üzenetet, a Spam jelölő a pontszám alapján különböző kiegészítő üzenetet fűzhet a tárgyhoz. Magas pontszámú SPAM üzeneteket külön megjelölhetünk, míg enyhébbek pl. megőrizhetik eredeti tárgyukat, vagy külön jelet kaphatnak. Groupwise 6.5 használata esetén a rendszergazda dönthet úgy is, a SPAM üzenetek egyenesen az új Levélszemét mappába kerüljenek a Postafiók helyett.

Többszörös SPAM küszöbök
A rendszer a SPAM pontszám alapján különböző módon kezelheti az üzeneteket. Kisebb SPAM pontszámú üzenetet esetleg csak megjelölhetünk, mialatt a magas pontszámút már nem engedi át a rendszer. Ez a rugalmasság biztosítja, hogy fontos leveleket megkapjon a címzett, miközben a SPAM fennakadjon a szűrőn.

Több szintű Anti-Spam védelem legfeljebb 99,9 % pontossággal
A
GWAVA kombinálva a többi, az üzenetkezelő rendszer más szintjein működő GWAVIX és Guinevere programokkal, rendkívül hatásos védelmet nyújt a GroupWise részére.

RBL™
A
GWAVA támogatja az automatikus RBL™ szolgáltatást. Az RBL™ szolgáltatás összegyűjti az ismert levélszemét küldők címeit. A GWAVA beállítható, hogy a beérkező levelek feladó szerverét leellenőrizze egy, vagy több RBL™ szerver pl. MAPS, ORBS, Spamcop adataival, és ha ismert levélszemét küldővel találkozott, akkor ne fogadja be tőle a levelet.

Címblokkolás
Saját feketelista is kialakítható. A listán szereplő IP címektől, vagy körzetekből nem fogadja be a leveleket a szerver.

Tartalomszűrés
A
GWAVA tartalomszűrő szolgáltatása ellenőrzi az üzenet tárgyát, törzsét, valamint a csatolt mellékletet, keresve a nem kívánt szavakat, kifejezéseket. Ez időt takarít meg a szükségtelen levelek kiszűrésével, valamint biztosítja a nem kívánt kifejezések megszűrésével a vállalat arculatának megőrzését, bizalmas információk, üzleti titkok visszatartását.

Heurisztikus képességek
A heurisztikus szabályok a levélszemét elleni küzdelem egy fontos szintjét jelentik. Ezek a szabályok megpróbálják a levélszemét karakterisztikáját leírni, majd a GWAVA a beérkezett leveleket azok alapján átnézi és pontozza. A
GWAVA nagy pontosságú, változtatható algoritmikusokat használ, amelyek segítségével eldönti, hogy a beérkezett levél értékes-e. Egyszerűen állítsuk be a levélszemét tolerancia szintjét és a GWAVA Anti-Spam heurisztikus szolgáltatása átveszi a SPAM eldöntésének feladatát.

Export Spam kiterjesztés a Groupwise klienshez
Ez a program a
GroupWise kliensbe beépülő segédeszköz, amely egyszerűen biztosítja, hogy a felhasználók a postafiókjukból a Smart Blocker™ analízis részére könnyedén Spam és Ham (értékes levél) mintákat exportáljanak ki. A rendszer az ilyen módon megmutatott minták segítségével a heurisztikus szabályokat finomítja tökéletesre.

Spam összefoglaló jelentés a felhasználóknak
A GWAVA összesítő jelentést küldhet a felhasználóknak, amelyben egyetlen pillanatással áttekinthetik az eltelt időszakban valamely okból blokkolt üzeneteiket.

Felhasználói SPAM felszabadító eszköz
Az összefoglaló jelentésben szereplő üzenetekből, a felhasználó az esetleges értékeset a rendszergazda segítsége nélkül egy egérkattintással felszabadíthatja. A felszabadított levél másodpercek alatt megjelenik a felhasználó postafiókjában.

SURBL Anti-Spam technológa
A
GWAVA használja a SURBL anti-spam technológiát. A SURBL szó a „Spam URL Realtime Blocklista” kifejezésből származik. Az RBL listákkal ellentétben, amelyek a küldő szerver IP címe alapján blokkolják a leveleket, a SURBL a levelekben található URL alapján azonosítja a SPAM-et. A GWAVA összehasonlítja a levélben található URL-eket a SURB listában találhatókkal, és ez alapján azonosítja a SPAM-et.

Anti-Virus tulajdonságok

24/7 Anti-Vírus védelem
A
GWAVA Anti-Virus védelme az egyetlen megoldás, amely belülről kifelé védi a Novell GroupWise-t. GWAVA szó szerint minden apró részletét vizsgálja a levélnek, függetlenül attól, hogy belülről kifelé, vagy kívülről befelé halad a GroupWise rendszerben. Ennek következtében a GWAVA más megoldásokkal össze sem hasonlítható mértékben védi a rendszert a vírus támadásoktól.

Számos Anti-Vírus program támogatása
A
GWAVA Anti-Vírus védelme képes egy időben legfeljebb 3 különböző vírus védelmi program használatára. A GWAVA a legtöbb Anti-vírus programmal gond nélkül integrálódik. Egyes anti-vírus programok legújabb verziói pl. Command, Inoculan, Sophos SAVI, eTrust már rendelkeznek külső programok részére kifejlesztett csatlakozó felülettel(API), amelyen keresztül a GWAVA részletes információkat kap a vírusról. Más programok, mint pl. Symantec, Panda, Trend, Virusbuster csak általános együttműködésre képesek.

Támogatott szállítók például:

  • Command
  • MacAfee
  • Symantec
  • Sophos
  • CA eTrust/Inoculan
  • Panda
  • Kaspersky
  • Trend
  • Norman

E-levél mellékletblokkolás
A védelem második vonalaként a mellékletek blokkolása az ismeretlen vírusok behatolását akadályozza meg, a vírustámadásokkal kapcsolatba hozható mellékletfajták blokkolásával. Nem kell megvárni, amíg kiderül, egy VBS állományról, hogy vírust tartalmaz, hanem egyszerűen blokkoljuk az összes VBS szkript fogadását. A mellékletblokkolás segít a munkavállalók figyelmének elvonását okozó tartalmak pl. MP3, AVI, MOV, stb. kizárásában is. Meghatározott fájlnevek is megadhatók, amelyek kényes tartalmakat óvhatnak meg a továbbítástól.

A mellékletblokkolás képes meghatározott fájlnevek pl.
HAPPY99.EXE, valamint helyettesítő fájlnevek, mint pl. *.EXE, vagy HAPPY* megállítására is. Az utóbbi verzió nem csak a HAPPY99.EXE, hanem az újabb keletű HAPPY00.EXE-t is blokkolja. Ezek a beállítások különösen hasznosak a Visual Basic szkriptek -*.VBS- terjedésének megállításában, amelyek a legtöbbször e-levelekben terjednek.

Túlméretes mellékletek blokkolása
Nagyon sok állomány, amelyet E-levélben továbbítanak elég nagy méretű. Egy tipikus vicces film
3 - 5 MB méretű. A GWAVA túlméretes melléklet szűrése korlátozza a fogadható/küldhető levelek méretét, helyes szokásokat kialakítva a vállalatnál, értékes sávszélességet megtakarítva.

Mellékletfajta vizsgálat (Ujjlenyomatolás)
Ujjlenyomatolás alatt a fájl típusának meghatározását értjük, anélkül, hogy a kiterjesztésre hagyatkoznánk.
Sok E-levélben érkezett vírus megváltoztatja a melléklet kiterjesztését, hogy megtévessze a felhasználót, esetleg a víruskereső programot. A GWAVA képes a fájl típusának meghatározására, függetlenül a megadott kiterjesztéstől, és a ha tiltott, megtagadja a kézbesítést. Ez a képesség lehetővé teszi, hogy a GWAVA megvédje a rendszert az olyan még fel sem fedezett vírusoktól, amelyek olyan ismert formátumú végrehajtható programban terjednek, mint pl. .scr, .exe. Ezen kívül sok felhasználó rájött arra, hogy ha megváltoztatja az általa küldeni kívánt anyag kiterjesztését, akkor sok egyszerű levélforgalom felügyelő programot becsaphat. GWAVA megnyitja a csatolmányt megállapítva a valós tartalmat, és megakadályozza a tiltott formátumú anyag továbbítását. Tapasztalatok szerint a vállalati Internetes sávszélességek java része a haszontalan és nagyméretű állományok továbbítása miatt vész el. GWAVA képes a jellemző Windows, és ma már pl. a Linux RPM állományokat is felismerni. A GWAVA képes pl. az egyes vírusok által generált jelszóvédett ZIP állományok blokkolására is.

Belső GroupWise üzenetek átvizsgálása és karanténba helyezése
A
GWAVA MTA ügynöke átvizsgál minden üzenetet, amely áthalad a GroupWise MTA-n. Ez azt jelenti, hogy minden az Interneten át, valamint a rendszer más postahivatalával bonyolított forgalom ellenőrzése megtörténik. Ezen kívűl a GWAVA POA ügynöke beállított időközönként átvizsgálja a postafiók tartalmát vírus és az egyéb szabályokban megadott tartalom után kutatva. A Webaccess forgalmának védelmére a GWAVA WASP terméke nyújt lehetőséget.

 

 

 

Kapcsolat
Levél a forgalmazónak